Alumínium függönyfal

Alumínium függönyfal nagy üvegportálok, üvegfelületek kialakításánál nagyon fontosak, jó nyílászárókkal. Statikailag megfeleljen a követelményeknek.

Az épületek arcát, megjelenését meghatározó elem az alumínium függönyfal, üvegportálok. Az építészeti tervezés egyik legfontosabb eleme a homlokzat.

Korunk építészete meghalad minden korábbi korszakot, technikai lehetőségei minden eddigit felülmúlnak. Az emberiség a 20. században a technikai fejlődés terén nagyobb távolságot járt be, mint korábban sok évszázad alatt.

A modern építészet megszületése a tudomány és technika a 20. század kezdetén bekövetkezett forradalmának folyománya.

Az új építési anyagok és az alkalmazásukkal megépíthetővé vált mérnöki nagy szerkezetek szolgáltak alapul a transzparens építészet megjelenésére, amely transzparenciát csak előre tervezett, jól működő, speciális szerkezetekkel lehet biztosítani.

Az emberiség vágya a teljes átláthatóság, a fény utáni vágy, a természettel való legszorosabb kapcsolat megteremtése. Ilyenek: a télikert, medencefedés, függönyfalak, nagy felületek, üvegportálok nyithatósága mint pl: toló falak, harmonika ajtók, stb.

Egyre gyakoribbak a merészebbnél merészebb homlokzatok, amelyek a gyártókat újabb és újabb fejlesztések elé állítják.

Mi az Aliplast profilrendszert használjuk ami Belga cég gyárt, gyártat különböző országokban.

aluminium fuggonyfal
Alumínium függönyfal
Alumínium függönyfal rendszer

Alumínium függönyfal rendszer MC-WALL:

Az MC WALL függönyfal rendszer függőleges oszlopokból és vízszintes bordákból építkezik, amelyek alapkivitelben csomópontonként 2 db 6 mm-es átmérőjű rozsdamentes acélcsappal csatlakoznak egymáshoz. Ez megfelelő teherbírású bordabekötést biztosít mind a felületre ható szélnyomás, mind a kitöltés síkjában ébredő terhelések ellensúlyozására.

Alternatívaként rendelkezésre áll a hagyományos bordabekötő elemek alkalmazása, vagy a bordák homlok – oldali csavaros rögzítése is. Az Aliplast MC WALL alumínium függönyfal rendszereinél alkalmazható megoldás a függönyfalból párhuzamosan kitolható ablak (röviden párhuzamos ablak, MC-PW Parallel Window).

uvegfeluletek
üvegfelületek

Az MC-PW rendszer jellemző tulajdonságai:
– a látható tokszélesség csak 49 mm
– rejtett szárny
– max. üvegezési vastagság 44 mm, háromrétegű üvegezés lehetősége. Az üvegezés üvegszorító lécekkel, kívülről történik. Az üvegszorító lécet a bepattintást követően a szárny külső kamrájához csavarozzák.
– három tömítési réteg – külső, közép- és belső tömítés

– hőátbocsátási tényező: Uf ~ 1.7 W/m2K kiegészítő tömítés és háromrétegű üvegezés alkalmazása esetén.
– a szárny kitolását speciális ollópánt teszi lehetővé. A pántok elhelyezése és darabszáma a szárny méretétől és az üvegezés súlyától függ. Az ollópántok megengedik körbefutó vasalat alkalmazását és a kűlméreteknek megfelelő számú zárlatpont kialakítását, ami jelentősen javítja a légzárást.
– Az ablak két átellenben elhelyezett kézi működtetésű kilinccsel vagy speciálisan kifejlesztett elektromos készülék alkalmazásával nyitható
– optimális szellőztetés: a kitolt ablak lehetővé teszi a levegő szabad áramlását mindkét irányban – kifelé és befelé. A levegő keringése ennél a megoldásnál optimális, a hagyományos ablakmegoldásokkal szemben a komfortérzet kifejezetten javul.
– az MC-PW ablak elkészíthető csak alul kitolható (úgynevezett „top hang”) változatban is.

A párhuzamosan kitolható megoldásnak köszönhetően megőrizhető az alumínium-üveg függönyfal egységes megjelenése nyitott ablakok esetében is. A homlokzatból kitolt ablakok kifejezetten érdekes építészeti megoldást eredményeznek.

FELHASZNÁLÁS– üvegportálok, irodaépületek falai, illetve tetőelemei, valamint a télikert tető elemei is lehet.

Alumínium függönyfal rendszer MC FIRE:

A függőleges oszlopokból és vízszintes bordákból építkező, MC FIRE függönyfal rendszer EI60 tűzállósági osztályba-sorolással rendelkezik.
Jellemző tulajdonságai:
– 55 mm-es látható lizéna- és bordaszélesség
– a tűzállóság céljából az alumínium profilok – lizénák és bordák – speciális szigetelőbetéttel készülnek, és tűzálló masszával vannak feltöltve

A MC FIRE függönyfal megjelenése megegyezik a MC WALL megjelenésével, így biztosítható a standard kivitellel összekapcsolt szerkezet esetében is az egyöntetű megjelenés.

A tűzálló rendszer hatékonysága nem megy a megjelenés rovására. A javasolt megoldások párhuzamosan biztosítják a maximális biztonságot és az építészek által igényelt tervezői szabadságot.

Télikert méretei

Kép feltöltése (maximum 25 MB, png, jpg, jpeg vagy bmp lehet)

Alumínium függönyfal rendszer M-C Glass:

Az MC GLASS olyan (strukturális) függönyfal változat, amelyet kívülről nem látható alumínium szerkezet jellemez. A külső felületen kizárólag az üvegtáblák láthatók, amelyeket egymástól szerkezeti szilikon ragasztóval kitöltött fugák választanak el.

Az üvegtábla élén található speciális csatornakiképzés fogadja a rögzítő lemezeket, amelyek a függönyfal vázszerkezetéhez rögzítik az üveget.

aluminium-fuggonyfal
alumínium függönyfal

Alumínium függönyfal rendszer MC PASSIVE:

Az MC PASSIVE oszlop-bordás alumínium függönyfal szerkezet az MC WALL rendszer módosítása, emelt szintű hőszigeteléssel: az izolátor kamráján belüli tér több részre van felosztva.

A megnövelt szélességű szigetelőcsatorna és az üvegszorító léc belsejében kialakított további szigetelés, a szigetelőbetéteken kialakított szárnyak jelentősen hozzájárultak a hőszigetelő képesség javításához.

Az úgynevezett új generációs anyagok szigetelőanyagként való alkalmazása alacsony értékű Uf=0,7 – 1,4 W/m2K hőátbocsátási tényező elérését teszi lehetővé. A látszó lizéna- és bordaszélesség 55 mm-es. A díszítő takarólécek széles gammája járul hozzá a függönyfal egyedi megjelenéséhez.

Alumínium függönyfal rendszer Tanagra:

A TANAGRA olyan oszlop – bordás alumínium függönyfal rendszer, amely azonos keresztmetszetű lizénák és bordák felhasználásával készül. A profilok hossza a tervezett szerkezetnek megfelelő hosszúságúra extrudált, minimálisra csökkentve a szabászati veszteséget.

A bordabekötéseknél alkalmazott teleszkopikus kötőelemek alkalmazása nemcsak az elkészült függönyfal esztétikáját emeli, hanem jelentős időmegtakarítást eredményez az elő-gyártmányok összeszerelésénél és a beépítésnél.

A rendszert kiváló hőszigetelő képesség jellemzi. A 10 – 20 mm-enként változó méretű profilseregből választható keresztmetszetek széles gammája biztosítja a megfelelő szilárdságú, de nem túlméretezett váz elkészítését, üvegfelületek befogadására.

uvegportalok
üvegportálok

Alumínium függönyfal nagy üvegportálok, üvegfelületek kialakításánál nagyon fontosak, hogy biztosítva legyen a megfelelő szellőztetés, jó nyílászárókkal. Fontos, hogy a statikailag megfeleljen a követelményeknek, és szigetelésnek is. Nekünk van engedélyünk a függönyfalak gyártására, nagy üvegfelületek szerelésére.

Kérjen árajánlatot most, ide kattintva>>