Télikert árak, télikert ára, télikert árlista. Mennyibe kerül egy télikert?

A télikert árak, télikert ára sok mindentől függ. Télikert árlista elérhető. Mennyibe kerül egy télikert? Keresse szakértő kollégáinkat bátran!

Az átlagos télikert árak nagyban függnek a mérettől, a felhasznált anyagoktól, a profiltól, hőszigeteltségtől és még sok minden mástól. Például fontos, hogy a télikertbe milyen nyitási módokat, vagy szigeteléseket terveztünk.

Jelentős szereppel bír még a vázszerkezet kialakítása (alumíniummal erősített műanyag, vagy csak alumínium). Számos tényező változtathat a végső áron, de egy dolog biztos. A télikertek ott a legolcsóbbak, ahol a kivitelezés és a gyártás is egy helyen van. Ha ilyen helyen rendelné meg télikertjét, akkor javasoljuk, hogy kérjen ajánlatot tőlünk.

telikert-ara
télikert ára
mennyibe-kerul-egy-telikert
Télikert árai
telikert-arak
Télikert árak

 

 

 

 

 

 

Ezeket a tényezőket fogjuk most megvizsgálni:

1. Fajták

Mobil és szétszedhető: Hátránya, hogy nem hőszigetelt. Télre nem a legjobb megoldás, mert kevésbé használható, mint a fixen rögzített.

Fixen rögzített: Az oldalai szinte bármilyen ajtótípussal variálhatók. lehet alumínium profilból a váz a tető, de kisebb télikertek esetében lehet műanyag is a szerkezetek, de alumínium külső merevítővel van ellátva statikai szerepe miatt.

2. Télikert ára függ a Borítás anyagától is

Üveg: Több mint 200 féle üveg típus létezik. Hőszigeteltség szempontjából lehet több réteggel is választani. A legnépszerűbb az átlátszó, a katedrál, a biztonsági valamint a reflexiós üveg.

Polikarbonát: Opál, víztiszta, és bronz színekből lehet választani.

3. Télikert árak a Hőszigeteléstől is függ

A hőszigetelés a télikert árak esetében a két réteg és három réteg üvegezés az általános, hőszigetelési értéket is befolyásolja. Minél több réteg van, annál magasabb a hőszigetelési érték.

4. Paraméterek

Hosszúság, szélesség és magasság. Ezt általában nem kell mélyebben kifejteni, azonban azt érdemes tudni, hogy egy nagyobb télikert fajlagosan azaz négyzetméterenként olcsóbb, mint egy kisebb.

5. Télikert árak a Nyitási módozatok nagymértékben befolyásolják.

Az alábbi nyitási módozatok közül lehet választani, melyik mind befolyásolják az árat: nyíló ablak, bukó ablak, bukó-nyíló ablak, erkély ajtó, bejárati ajtó, toló ajtó, toló-bukó ajtó, harmonika ajtó.

6. Hőszigeteltség

A legfontosabb tényező hőszigeteltség szempontjából az üvegezés, mivel felületileg ez foglalja a legnagyobb helyet. A hőszigetelt üvegnek rengeteg változata van (több mint 200 féle), ezért mielőtt kiválasztja az üvegezés típusát télikertjébe, azelőtt informálódjon a témában.

Műanyag profilok: 5-8 kamrás profilokból gyártunk legtöbbször, ez alól természetesen vannak kivételek. Érdemes tudni, hogy minél több kamra van, annál magasabb a hőszigeteltség értéke. Terasz beépítés esetében is a jobb hőszigetelésű profilokat javasoljuk.

Alumínium profilok: Hőhíd-mentes profilokból gyártunk a hőszigeteltségi érték fokozása végett. Előnye a statika, mivel strapabíróbb, masszívabb, mint a műanyag profil.

7. Színek

Bármilyen fahatású szín és bármilyen RAL szín választható, a vázszerkezethez. Alumínium és alumíniummal erősített műanyag esetében egyaránt.

Télikert Kápolnásnyéken

Télikert építése Nagytarcsán

Télikert Budapest