Télikert beépítése Magyarországon nagy tapasztalattal. Keressen meg minket, hogy Önnek is kedvező ajánlattal tudjunk szolgálni a teraszra télikertet. Télikertet építeni tervező mérnökeink felmérésével, tervezésével is nagy szaktudást igényel.

Télikert beépítése Magyarországon profi szakemberekkel történik. Keressen meg minket, hogy Önnek is kedvező ajánlattal tudjunk szolgálni. Teraszra télikertet építeni a leggyakoribb megoldás.

telikert-beepitese
télikert beépítése

 

Télikert beépítése

A télikert beszerelés sokrétűen, a lakás bármely kikapcsolódást, pihenést szolgáló helyiségeként használható. A hőszigetelt télikert az az építmény, amely a lehető legtökéletesebb kapcsolatot biztosítja az épület és a természet, a kert között.

Számos szempont szerint csoportosíthatnánk a télikerteket: anyagaik, szerkezeti megoldásuk, formai kialakításuk szerint, ám ily módon változataik nem különülnek el egyértelműen, hiszen többféle anyagból, szerkezeti megoldással építhetők, formai kialakításuk is sokféle lehet. Legcélszerűbbnek az látszik, ha a télikerteket feladatkör szerint csoportosítjuk:

 1. Az épület tömegéhez kapcsolt télikert, ahol a belső légtér független a lakóhelyiségektől
 2. Épülethez bárhol kapcsolható, utólag bármikor telepíthető szokványos télikert
 3. Az épület karakterébe fogalmazott télikert, melynek tetőzete a nagy tető síkjába esik, és a homlokfal is folytatólagos
 4. Télikert beszerelése a lakáshoz kapcsolt légtérrel
 5. Télikert mint kapcsolt étkező
 6. Hálószoba télikert jellegű teraszkapcsolattal
 7. Lakótér a télikertben, avagy télikert a lakásban
télikert beépítése Magyarországon
télikert beépítése Magyarországon

Télikert nyitásai lehetnek: befelé és kifelé nyíló bejárati ajtó, egyszárnyú és kétszárnyú toló-bukó erkélyajtó, harmonika ajtó, bukó-nyíló erkélyajtó, bukó-nyíló ablak. A télikert beszerelés a nyitásmódozatok miatt, nagy szaktudást igényel.

Télikert beépítése Magyarországon

A télikertek lakófunkciójú változata a legelterjedtebb. Egyértelmű a célja:

 1. A télikert a lakást olyan térrel bővíti, amely közvetlen kapcsolatot tart a környező természettel és télen, nyáron kertként használható. A télikertek felfoghatjuk úgy is, hogy a lakásunkat megnyitják a kert, a természet felé. Ebben az esetben akkor beszélhetünk télikertről, amikor nem egyszerűen a homlokzat síkjában zárjuk le a lakóteret üveggel, hanem a homlokzat síkjából valamilyen módon és mértékben kilépve, megtoldjuk a lakóteret. Ez a megoldás az épületek tömegének formálásában, homlokzati tagolásában legalább olyan gazdagító, hatásos eszköz, minta belső tér élménye szempontjából.
 2. A télikertek belső kialakítását természetesen az alaprajzi méretek és rendeltetés határozzák meg. A legkisebb változatuk csak dísznövények elhelyezésére elegendő méretű.
 3. Kialakíthatunk olyan méretű télikerteket is, amelyek a lakótér szerves részei, elfoglalhatják a nappalinak közel felét a bútorokkal berendezve, vagy csatlakozhatnak a konyhához is, étkezőként kialakítva.
 4. Lehetnek önálló helyiségek is ülőgarnitúrával pihenés, beszélgetés és kellemes vendégfogadás céljára a pompázó, télen-nyáron zöld és virágzó növények között.
 5. A télikertek ajtómegoldásaira azért indokolt kitérni és a lehetséges változatokat felsorolni, mert a határoló falak kialakításakor arra törekszünk, hogy kellemes évszakban, kellemes időjárás esetén a belső tér a lehető legnagyobb mértékben összenyitható legyen a természetes környezettel.
 6. A megnyitni kívánt nagy felület három problémát vet fel : egyrészt a nagy ajtószárnyak nyitott állapotban nagy helyet igényelnek, másrészt a nagy felületű ajtószárnyak mozgatása nehézkes lehet, de a legfőbb probléma a harmadik: a nagy ajtószárnyak jó záródását úgy kell megoldani, hogy se a csapóeső, se pedig az erős szél ne jusson be a belső térbe, ezért a télikert beszerelés minőségi munkát igényel.
 7. Télikert üvegfal ajtó fajtái: befelé nyíló bejárati ajtó, kifelé nyíló bejárati ajtó, egyszárnyú toló-bukó erkélyajtó, kétszárnyú toló-bukó erkélyajtó, harmonika ajtó, bukó-nyíló erkélyajtó.

A télikert beépítése Magyarországon télen sem akadály, mivel kiváló szakembereink munkáján nem fog ki a hideg idő. A hőszigetelt télikertek, a házak, a lakások, akárcsak az emberek, mind-mind mások, hisz eltérő igények és helyszíni adottságok figyelembevételével épülnek. A télikert a ház tükre, mely a természetet, a fényt, a megvilágosodást jelképező láncszemként teremt kapcsolatot a ház és a környezet között. A télikert beszerelés a házzal történő összekapcsolás esetében nagyon fontos, a hő és vízzárás biztosítása.  A télikerteknek – akár kapcsoltak, akár az épülettel funkcionálisan egybeépültek-színeikkel, könnyed megjelenésükkel a világosságot, a fényt és a feltárulkozást kell hirdetniük.
Télikert beszerelés egyik nagyon fontos eleme: befelé és kifelé nyíló bejárati ajtó beszerelés, egyszárnyú és kétszárnyú toló-bukó erkélyajtó beszerelés, harmonika ajtó beszerelés, bukó-nyíló erkélyajtó beszerelés. Télikert beszerelés nagyon fontos tényezője a nyitásmódok minőségi beszerelése.

telikertet epiteni
télikertet építeni