Télikert gyártása

A télikert gyártása szép feladat. Télikert gyártás ISO minősítés szerint, gondosan meg kell tervezni, mert az elvárásokat teljesíteni kell. Télikert gyártása, készítés minősége nagyon fontos. Keressen bennünket az elérhetőségeinken, ha teraszra télikertet szeretne építeni.

Mi is az a télikert? Zöld szoba, kedvelt családi találkozók színtere, testi-lelki energiáink megújítója, klímapuffer: és még sokféle célt szolgálhat egy ilyen üvegépítmény. A télikert építését, kialakítását és beültetését gondos tervezésnek kell megelőznie, hogy minden várakozásunknak megfeleljen, hogy korlátlanul élvezhessük a télikert nyújtotta örömöket, ami mindannyiunk álma, vágya.

különböző télikertek

különböző télikertek

A télikertek elterjedésük kezdetén még csak a módosabb társadalmi réteg luxus igényeit szolgálták. Manapság viszont bárkinek osztályrészül juthat akár egy szeletke dzsungel is. Ki ne szeretné a természet melegségét a hideg évszakokban is az otthonába csempészni? Erre a tökéletes megoldás a lakótér bővítéssel kialakított télikert.

Nagyon hangulatos, igazi kis birodalmat alakíthatunk ki magunknak a télikerttel. Rendkívül jó érzés bent ülni a télikertben a meleg kanapén, forró italt szürcsölve és nézni a hóesést, mely körülvesz. Egyetért?

A télikertnek köszönhetően napfényt és életet varázsolhatunk a véget nem érő, borús hónapok monotonitásába. Különleges atmoszférájával lehet lakásunk ékköve és a nyugalom szigete is egyben. A napfénynek hála elkerülhetjük az ebben az időszakban gyakori depressziót.

Télikertet szeretne? Álmodjon bátran, mi elkészítjük Önnek, rövid határidővel, kedvező áron.

A télikertet gondosan fel kell mérni és meg kell tervezni, mert az elvárásokat teljesíteni kell. Ezért fontos a télikert gyártása, készítés, kivitelezés, beépítés minősége.

A télikert nem új keletű találmány, már évszázadokkal ezelőtt is megjelent, mint az egzotikus növények megfigyelésének és kutatásának „melegágya”. Sőt mihamarabb funkcionált házrészként, mint maga a fürdőszoba.

Manapság ismét reneszánszukat élik a télikertek, és bár már nem számít kuriózumnak számos tervezési- és kivitelezési megoldás közül választhatunk, ami nem csak a helyzetünket, hanem a pénztárcánkat is megkönnyítheti, ám a végeredmény mindenkit kárpótol.

A hőszigetelt télikert hagyományos szerepétől elrugaszkodva, ma már teljes értékű lakótérként funkcionál, lehet akár nappaliként, tárgyalóként vagy konyhaként is használni. A télikert gyártása esetében mi Önre gondolunk.

A télikertek méretét a helyi adottságok határozzák meg, de minél magasabb a belső tere, annál kellemesebb és hangulatosabb időtöltést garantál, főként a melegebb, nyári időszakban, ennek megfelelően történik a télikert gyártás is.

Az alacsonyabb télikertet könnyebb kifűteni, nyáron nehezebb hűteni, míg a magasabb esetében ez pont fordítva történik. Ez abból adódik, hogy a bővítmények gyorsabban reagálnak a külső időjárási viszonyokhoz, mint maga a lakóépület, könnyebben hűlnek ki, és melegednek át, ezért a télikert gyártása legyen a szakember feladata.

Fényesség szempontja!

A télikert készítés nagy homlokzati és tető üvegfelületeivel elérhető magasabb fényhozam, jelentős mértékben hozzájárul kellemes közérzetünkhöz, amit gyártáskor figyelemben kell venni

A közvetlen napfény szabályozza élettanilag fontos hormonjaink termelését, melyek szellemi és fizikai aktivitásunkat befolyásolják, sőt a fényszegény állapot depressziót okozó hormonokat termel. Mindenki által ismert tapasztalat, hogy verőfényes napokon aktívak, jókedvűek, a borús napokon levertek, rossz hangulatúak vagyunk ezért kell ezt is figyelemben venni a télikert gyártásnál. A több közvetlen napfény a pozitív bio-fiziológiai komfortunkat és pszichés
állapotunkat, vagyis életminőségünket javítja. Télikertre, tehát mindenek előtt életminőségünk magasabb színvonalának megteremtése szempontjából van szükségünk, amit gyártás esetében mi figyelemben veszünk.

szines-telikertek
színes télikert készítés

Szerencsés, hogy a télikert használatával a napenergia passzív hasznosítása útján fűtési energia-megtakarítás is megvalósul. Íj módon a lakás bio-fiziológiai minősége mellett az épület hő háztartását is javítja a homlokzat elé (akár utólagosan) épített télikert. Ezért a télikert gyártása ennek ismeretében történik.

A lakószoba és a télikert közé esetlegesen épített nyílászáró, például nagyméretű eltolható üvegfal segítségével, rugalmasan lehet a téralakulatot és a mindenkori klimatikus beltéri viszonyokat szabályozni, a télikert hőnyereségét bebocsátani vagy kizárni a lakás teréből.

A hőszigetelő üvegezésű, hőhídmentes  alumínium, vagy műanyag profilokból készült télikert – az év jelentős részében – mindaddig a nappalival egybenyíló térként működhet, amíg a nagy nyári meleg vagy az erősebb téli hideg be nem áll. A télikert gyártása a vevő igényei szerint történik. Nyáron – a nappali üvegfalát zárva tartva – megőrizhető a lakás hűvössége, hideg időben pedig a nappali előtti télikert jelentős hővédelmet nyújt a hőveszteségekkel szemben, de ugyanakkor a téli napsugarak behatolnak a szobába.

Nyári időszakban a hőszigetelt télikertben a túlzott felmelegedés ellen reflexiós üvegszerkezettel, árnyékolással, megfelelő számú és méretű nyílászáróval, esetleg légkondicionálással védekezhetünk. A télikert a napenergia passzív hasznosításában figyelemre méltó szerepet tölt be, különösen az átmeneti őszi és tavaszi időszakban, amikor a fűtési energia megtakarítható, amit gyártáskor figyelembe kell venni.


Télikert készítés: általános jellemzők

Nemcsak a lakás dísze, de légkondicionáló, hőenergia-megtakarító berendezés is a télikert. A TÉLIKERT elsődleges funkciója, hogy minél közvetlenebb kapcsolatot teremtsen a környező világgal, a természettel. Ezért minden szabad felületének átlátszónak, illetve fényáteresztőnek kell lennie, amit gyártáskor is szempontként kell kezelni.

toloajtos-telikertek
tolóajtós télikertek

télikert toló ajtóval

 A télikert nem lehet huzatos, nem eshet be az eső és bírnia kell a hőterhelést is. Gyártáskor nagyon fontos a megfelelő hőszigetelés mind energiatakarékossági, mind pedig funkcionális szempontból. A lehűlt határoló felületeken ugyanis a levegő páratartalma lecsapódik. A rosszul szigetelt TÉLIKERT használati értéke a falak és a mennyezet állandó nedvessége miatt leromlik, a ház élettartama pedig lerövidül.

A hőszigetelt télikert nyílászárói jól szigeteltnek, résmentesen záródónak, ugyanakkor könnyen kezelhetőnek kell lenniük. A lakószoba és a télikert közé épített nyílászáró például nagyméretű eltolható üvegfal segítségével rugalmasan lehet a teret és a beltéri klímát szabályozni, a télikert hőnyereségét bebocsátani vagy kizárni a lakás teréből.

A hőszigetelő üvegezésű, hőhídmentes alumínium, vagy műanyag profilokból, alumínium külső merevítővel gyártott télikert az év jelentős részében a nappalival egybenyíló térként működhet, amíg a nagy nyári meleg vagy az erősebb téli hideg be nem áll. Nyáron a nappali üvegfalát zárva tartva megőrizhető a lakás hűvössége, hideg időben pedig a nappali előtti télikert jelentős hővédelmet nyújt a hőveszteségekkel szemben, de ugyanakkor a téli napsugarak behatolnak a szobába.

Nyári időszakban a télikert túlzott felmelegedés ellen reflexiós üvegszerkezettel, árnyékolással, megfelelő számú és méretű nyílászáróval, légkondicionálással védekezhetünk. A télikert a napenergia passzív hasznosításában figyelemre méltó szerepet tölt be, különösen az átmeneti őszi és tavaszi időszakban, amikor a fűtési energia megtakarítható.


Élettani előnyök

A télikert nagy homlokzati és tető üvegfelületeivel elérhető magasabb fényhozam, ami jelentős mértékben hozzájárul kellemes közérzetünkhöz. A télikert gyártása során figyelembe kell venni. A közvetlen napfény szabályozza élettanilag fontos hormonjaink termelését, melyek szellemi és fizikai aktivitásunkat befolyásolják, sőt a fényszegény állapot depressziót okozó hormonokat termel. Mindenki által ismert tapasztalat, hogy verőfényes napokon aktívak, jókedvűek, a borús napokon levertek, rossz hangulatúak vagyunk. A több napfény a pozitív bio-fiziológiai komfortunkat és pszichés állapotunkat, vagyis egy jól megtervezett télikert gyártása életminőségünket javítja. Télikertre, tehát mindenek előtt életminőségünk színvonalának emelése szempontjából lehet szükségünk. A lakás bio-fiziológiai minősége mellett az épület hőháztartását is javítja a homlokzat elé épített télikert, amit gyártáskor, kivitelezéskor, felméréskor a vevő igénye szerint figyelembe veszünk.

telikert-keszites
télikert készítés

Télikert készítése

Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a télikert hasznos energetikai szempontból is – felfogja a szelet és összegyűjti a nap melegét, így megfelelő tájolás esetén csökkenti a fűtés költségét, mert hőcsapdaként működik – azontúl, hogy a kedvenc növényeknek biztosítja a tél átvészeléséhez szükséges védettséget, e szempont szerint történik a télikert gyártása.

A lenyűgöző látvány mellett a télikert élettani hatásai is említésre méltóak. A természet ilyetén közelsége kellemesebb közérzetet szavatol legtöbbünk számára. A beözönlő napfény pozitív energiával tölt fel, fokozottabb működésre serkenti hormon-háztartásunkat, ezáltal sokszorozva meg szellemi és fizikai teljesítőképességünket. A télikert valósággal vonzza az embert, s lábaink önkéntelenül arrafelé veszik az irányt, ha valódi feltöltődésre, lazításra vágyunk. Összességében véve a télikert javítja az életminőséget.

Nem kevés szerepe van a hőszabályozásban sem, amely közvetve ugyan de mégis csak az élettani hatás fényét emeli. Hiszen, kinek nem dobja fel a hangulatát az alacsonyabb fűtésszámla? Télikert gyártása a leírtaknak megfelelően  történik. Ugyanis a télikertben beépített hatalmas üvegtábláknak köszönhetően a tér sokkal hamarabb felmelegszik, rásegítve ezzel a fűtésre. Kár lenne a napos időt télen a négy fal közt tölteni, csak azért, mert hideg van, már csak emiatt is ki kell használni az általunk gyártott télikertet.

Képzeljük csak el: kint esik a hó, a fejünk fölött kavarognak a hópelyhek, és ezt egy meleg, üvegfalú helyiségből nézzük, egy bögre forró itallal a kezünkben? Miközben például Angliában óriási hagyománya van az üvegfalú télikerteknek, itthon még csak mostanában kezdünk megbarátkozni ezekkel az üvegfalú helyiségekkel.

Beépített erkély vagy veranda éppúgy lehet télikert, mint egy toldás a házhoz, vagy akár egy különálló kis épület is, ez a kivitelezés pedig teljesen egyéni ízlés kérdése, hogy csak a kinti növények átteleltetésére használjuk ezt a plusz teret, vagy a ház „meghosszabbításaként”, szerves bővítményeként.

Döntésben is segítünk!

Ma már azt is eldönthetjük, hogy állandó legyen az üvegbúra körülöttünk, vagy tetszés szerint elbonthatóra építsük, nyáron így teraszként használva a területet. A térbővítésen, a kényelmen és a különlegességen kívül az is a télikert mellett szól, hogy a homlokzat elé építve az egész épület h háztartását javítja. A télikert alakja és szerkezete a hely adottságaitól épp annyira függ, mint az egyéni elképzelésektől – számtalan formában megvalósítható egy ilyen fényben fürdő, jól szigetelt felépítmény.

A télikert gyártása készülhet műanyagból és könnyű alumíniumból is, ezerféle színben; ez határozza meg az egész télikert hangulatát. Hasonlóan fontos azonban a télikert üvegfelületek elhelyezkedése és mozgathatósága is – na és persze az se árt, ha a toló- és harmonika ajtók és ablakok betörés ellen is védelmet nyújtanak. Ha télikertet építünk, érdemes megfontolni, hogy a nagy üvegfelület a napenergia passzív hasznosítására is szolgálhat, amivel csökkenthet a hagyományos fűtési eljárással történő külső hő bevezetés. Télikert gyártásakor a leírtakat betartjuk, amit a megrendelővel megbeszélünk.

A télikert gyártása, télikert készítés folyamán a nyílászárók tekintetében sokféle lehetőség közül választhatunk, pl: fix, nyíló, bukó-nyíló, bukó-toló, harmonika rendszer nyílászárók között. A választást alapvetően az befolyásolja, hogyan szeretnénk használni télikertünket. Nagy felületeket nyithatunk ki a télikertben, toló-bukó és harmonika rendszer nyílászárókkal egészen addig elmehetünk, hogy a nyári időszakban fedett, de oldalain teljesen nyitott teraszként használhatjuk télikertünket. A legnagyobb nyitható felületeket a harmonika rendszer nyílászárókkal érhetjük el, ezek működtetése azonban nehézkesebb, mivel erősített áthidalás szükséges mint a toló-bukó erkélyajtóké. Utóbbiakkal a szélesség 50 százalékát lehet nyithatóvá tenni, míg a harmonikaajtó majdnem teljes szélesség nyitást eredményezhet. Bukó vagy bukó-nyíló funkcióval rendelkező ablakokat minden oldalra célszerű beépíteni, hogy jól át tudjuk szellőztetni télikertünket. Elegendő mennyiségű friss levegőt akkor tudunk beengedni a télikertbe, ha a szellőztetés az oldalfalak legalább harmadán megvalósítható.

Télikert minden évszakban!

Az ősz beköszöntével a nyitott teraszok ideje – ha csak időszakosan is – de lejár. Van azonban egy megoldás, hogy a hűvösebb, hideg napokon is élvezzük a növények és világos tér adta természet – közeliség illúzióját.

Akinek van rá lehetősége bátran alakítson ki magának egy télikertet, egy kis zugot, ahol egy-két szék, asztal is elhelyezhet a növények tengerében. Ez a télikert helyiség remek és megnyugtató környezet egy kis elmélkedésre vagy az olvasásra, beszélgetésre. Így télen sem kell megválnunk a terasz kínálta szabadságérzéstől, és kedvenc növényeink számára is megfelel környezetet biztosíthatunk.

Sokaknak problémát okoz, hogy hol teleltesse át növényeit, így a télikert kialakítása megoldás lehet, s például a szép muskátli töveinktől sem kell megválnunk, hanem figyelemmel kísérhetjük téli pihenőjét. A télikert gyártása esetében arra is kell figyelni a keletkezett páratartalom nagysága miatt, a szellőztetést meg kell oldani, de a páratartalom miatt, fából nem célszerű gyártani a télikertet.

Növényeknek

A télikertekben tartott növények csak akkor tartósak és díszítők, ha nem feledkezünk meg arról, hogy a növény élőlény, és az életfeltételeket biztosítjuk számára. Levegő, víz, fény, hő és tápanyag nélkül nincs magasabb rendű növényi élet. Akármelyik hiányzik, hosszabb-rövidebb sínylődés után a növény elpusztul.

Napjainkban egyre több háznál látunk télikertet, melyet sokan nem csupán a növények kihelyezésére, hanem a lakrész megnagyobbítása érdekében alakítanak ki. Egy nyitott terasz ugyanis – miután beüvegezik – az épület szerves részévé válik, sőt, hőszigetelő funkciót is betölt. Ne habozzon, ha szeretne Ön is egy szép, igényes hőszigetelt télikertet, hiszen annak kialakításában segít Önnek a Partner-Doors Kft.

A télikertek lehetnek fűtöttek, de fűtés nélkül is használhatóak, amit télikert gyártása esetén figyelemben kell venni. Amennyiben télen is lakótér részeként szeretnénk használni, akkor nagyjából 18 °C-ot kell tartanunk benne. A télikert készítés folyamán az üvegek kiválasztásakor az anyag számos fizikai tulajdonságát kell mérlegelnünk.

Az optimális hőátbocsátási tényező javítása miatt, nem megfelel a víztiszta üveg, e helyett különböző fémbevonatos anyagokat szoktak használni a télikertek üvegezésekor. Világos harmonikus, tiszta és átlátható. Talán ez a néhány jellemző, ami fontos szerepet játszik egy télikert kialakításánál. Annál is inkább, mert a télikertek a természetben található rendezettséget, harmóniát hivatottak modellezni, s éppen ez az, amiért mi emberek olyan jól érezzük magunkat ebben a környezetben.

Érvek az építés mellett!

A télikert készítés és megépítése mellett számos érv szól: hasznos négyzetméterekkel gazdagítja és látványossá teszi lakásunkat, egész évben zöld oázisként funkcionál és valószínűleg ez lesz otthonunk kedvenc helyisége.

Ha a télikert kialakítása mellett döntünk, biztosítjuk magunknak és családunknak az egész évre szóló fényt és napsütést, csodálatos növényeket bódító illattal, nyitott tereket és ingyenes napenergiával fűtött helyiséget.

A legfontosabb azonban, hogy ez a télikert által biztosított világos zóna egyedi életminőséget nyújt használóinak. Manapság a télikertek már többet jelentenek a növények elhelyezésénél. A profil- és üveggyártásban végbement fejlődésnek köszönhetően napjaink télikert üvegszerkezetei tökéletesen megfelelnek minden igénynek. Az öröm csak akkor lehet felhőtlen, ha a télikert formája és berendezése megfelel használói elképzeléseinek. Különösen azok a házak és lakások, melyek helyiségei csak az alapvető igények kielégítéseire szolgálnak, könnyen és szépen bővíthet k utólag is egy-egy üvegszobával.

Az se riasszon el senkit, ha a télikert nem kapcsolódhat közvetlenül a lakótérhez. A folyosóhoz vagy a lépcsőházhoz hozzáépített helyiség ugyanolyan jó és izgalmas megoldást kínál. A nagy üvegfelületek világosságot és napfényt engednek a házba, ami szinte bármelyik lakásnak előnyére válhat.

télikert gyártása
télikert gyártása

Télikertek gyártása

Télikert gyártása: Tévedés azt gondolni, hogy csak a déli tájolás jöhet számításba. Ha a télikertet a betöltendő funkciót szem előtt tartva alakítjuk ki, mindegyik tájolásnak megvan a maga előnye. Az üvegépítmény lehet önálló helyiség, de lehet nyitott tér is, amely kapcsolódik a ház központi részéhez. Két alapvető kritériumnak azonban meg kell felelnie, hogy egész évben rendelkezésünkre tudjon állni: az építménynek h szigeteltnek kell lennie, és fűtenünk kell, hogy a lakás hőmérséklete mindenütt egyenletesen kellemes legyen.

Étkezőként remek lehet a télikert, hiszen egy vacsora alkalmával úgy érezhetjük magunkat, mintha este a szabadban a csillagos égbolt alatt ülnénk asztalhoz. A reggelek pedig üdít ébreszt ként hatnak. Az északi fekvés télikert ideális dolgozószoba lehet, mivel a nap folyamán a diffúz fény szinte egyenletesen oszlik meg.

A ház és a kert közötti átmenet

A ház és a kert közötti átmeneti zónaként mind a kertet, mind a házat nagyobbnak érezzük. Ekkor azonban a télikert klíma beállításkor a növények igényeit tartsuk szem előtt. A télikert üveggel burkolt építmények napcsapdaként funkcionálnak. A télikert napfény melege ingyen felhasználható és kiegészítheti a ház fűtését. Ez a fajta klimatikus ütköző zóna védi a ház falát az erős lehűléstől, és a lakótér szellőztetéséhez természetes módon felmelegített levegőt biztosít. Mivel a téli időszakban ennek az ütköző zónának a hőmérséklete alacsonyabb, mint a házé, az ajtók és ablakok beépítése kötelező. Már a kezdetekkor tartsuk szem előtt a télikert nyújtotta lehetőségeket és egy kevésbé átgondolt, kontár módon megépített építménnyel ne romboljuk le álmainkat.

Lehetőségek:

Nem is sejtjük milyen sok lehetőségünk adódhat télikert kialakítására. Természetesen önálló családi ház esetében a legkönnyebb a dolgunk. Ekkor ugyanis egyszerűen hozzátoldjuk a meglévő épülethez a télikertet. De ha panellakásunkhoz tartozik egy aprócska balkon, már akkor is érdemes elgondolkodnunk az építésen. Társasházak tető terében is megépíthetjük, új építésű lakások nagyobb teraszára ugyancsak kerülhet télikert, vagy egy régi bérház gangos részéből is megoldható a leválasztás. Fontos a télikert gyártás és beépítés minősége.

A télikert teljes érték lakótérnek minősül, olyan mint egy plusz szoba, üvegből. Mivel ez az otthon szerves részévé válik, nagyon fontos a jó hő szigetel képesség, valamint a megfelelő szellőztetés. Ezt a típust persze érdemes már a tervezés során számításba venni, de nem lehetetlen az utólagos építés sem. Ebben szinte bármelyik szobát elhelyezhetjük, tökéletesen funkcionál nappaliként, sőt, hálószobaként is. Képzeljük el, milyen mesébe illő , ha az ebédlőnkben leülve az asztalukhoz, szinte a szabad levegőn érezzük magunkat.

Télikertünkben a legcsodálatosabb az a harmónia, hogy láthatjuk környezetünket, mégis az otthonunk nyugodt falai között vagyunk. A nagy felületen alkalmazott üvegtáblák mennyei kilátást biztosítanak még éjjel is. Engedjük szabadon fantáziánkat és varázsoljunk vadregényes légkört magunk köré az általunk választott növényekkel.

A régi bölcsek állítják, hogy egy kellemesen berendezett télikert minden nő álma.

Ezért fontos a télikert gyártása, télikert készítés, kivitelezés, télikert beépítés minősége, hogy az álom valóra váljon. Olvassa el a télikert gyártás oldalt is.

 

Kérjen árajánlatot most, ide kattintva>>