Télikert kihasználása télen

Télikert kihasználása télen. Hideg, téli napokon élvezzük a télikert hasznát. Télikert tervezés, építés nagyon fontos a hőszigetelésben is. Lehet nappali, társalgó, ebédlő, behozhatja a kertet a télikertbe stb. Keressen bennünket és kedvező feltételekkel, építjük meg a télikertjét. Bízza ránk a gyártást szerelést, meglátja meg lesz elégedve a munkánkkal.

Hideg, téli napokon irigykedve nézzük azokat, akik ilyenkor a kertben üldögélhetnek. Ahol minden növény zöld, kellemes a hőmérséklet és a páratartalom. Télikert kihasználása télen ezek a helyek nem feltétlenül a Kanári-szigeteken találhatók, hanem akár a Kárpát-medencében is. Télikerteknek hívjuk őket. Egyre nagyobb divat nálunk is ilyent építeni a házhoz, hogy jobban elviseljük a nyomasztó, hideg hónapokat.

A télikert tulajdonképpen egy mesterséges burok, ahol könnyebben túlélhetjük a mínuszokat.

Egy házhoz ragasztott üvegház, ahol a gyengébb erejű téli napsütésből is energiát kovácsolhatunk.

Erre már az ókori rómaiak is rájöttek, így tudtak egész évben friss uborkát termeszteni. Télikert kihasználása télen. Míg az üvegházak általában növénytermesztésre szolgálnak, a télikerteket már a kezdetektől esztétikai és élvezeti okokból építették. Ezek voltak a nyugalom szigetei, ahol összegyűltek a ház lakói és barátaik. Megnövelték a lakóteret, és nem utolsósorban ideális helyek voltak az egzotikus növények tartására.

Az esztétikai szempontokon túl ma már más érvek is szólnak télikert mellett. Az energiaválság és az egyre inkább előtérbe kerülő környezettudatos gondolkodás miatt a télikertek különösen időszerűek lettek.

Egyre többen tartják fontosnak a napenergia hasznosítását és az energiatakarékosságot.A télikert kihasználása télen fontos a melegen tartás amellett a télikertben zöldségeket, fűszereket, sőt egzotikus gyümölcsöket lehet termeszteni, ami külön élményt jelent.

Parktikus.

A legszerencsésebb, ha ez a hely a ház szerves része, s így még télen sem kell kilépni a lakásból, hogy élvezhessük a meleg, nyugtató természetet, miközben kint esik az eső vagy hatalmas pelyhekben hull a hó.

A házhoz épített télikert lehet a nappali meghosszabbítása, így megnöveli a lakott területet. Ha pedig nagyméretű, elhúzható ajtókat tervezünk rá, nyáron „beengedhetjük” a kertet a lakásba, így az szinte észrevétlenül válik egyé a lakótérrel.

A konyhából nyíló télikerttel kellemes reggeliző- és kávézósarkot nyerhetünk,téli kert kihasználása télen.
A télikert építéséhez, tervezésekor mindenképpen szakemberrel kell konzultálni, hogy álmaink és vágyaink mellett a terv az építési előírásokhoz és a technikai lehetőségekhez is igazodjon.

Célszerű együtt kiválasztani az építési anyagokat, ugyanakkor a jó hőszigetelésről és a fűtésről is gondoskodni kell. A télikert tervezés ezért nagyon fontos feladat. Persze nemcsak egy külön épület felhúzásával van lehetőség télikert kialakítására, hanem a meglévő terasz egy része vagy akár az erkély beüvegezésével is gyönyörű, növényekkel dúsan beültetett területeket nyerhetünk.

Télikert kihasználása, télen. Hideg, téli napokon élvezzük a télikert hasznát. Télikert tervezés, építés nagyon fontos a hőszigetelésben is.

télikert kihasználása télen
télikert kihasználása télen

 

 

Kérjen árajánlatot most, ide kattintva>>